Social Return

Onder Social return wordt verstaan: het creëren van duurzame werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kenso BV is trots om deze bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Een sociale bijdrage aan de maatschappij

Kenso is een social enterprise. Voor de uitvoering van onze dienstverlening maken wij, daar waar mogelijk, gebruik van de inzet van medewerkers vanuit de participatiewet. Wij geven onze medewerkers een volwaardig dienstverband zodat zij, binnen hun (on-)mogelijkheden zelfstandig in eigen onderhoud kunnen voorzien. Hiermee probeert Kenso BV een substantiële bijdrage aan de maatschappij te leveren.

Kenso BV biedt haar medewerkers scholingsmogelijkheden aan, zodat zij zich kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf. Wanneer u klant wordt bij Kenso BV levert ook u een toegevoegde waarde aan de maatschappij en geeft u mede invulling aan uw eigen Social return beleid of aan beleid van uw opdrachtgevers en klanten.

Het doel van social return is om ervoor te zorgen dat een investering door een gemeente of landelijke overheid, naast het reguliere en zakelijk rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert. Het creëren van werkgelegenheid van mensen die een uitkering ontvangen of mensen met een andere afstand tot de arbeidsmarkt heeft hierbij hoogste prioriteit. Kenso BV ziet social return als een kans om opnieuw naar uw werkzaamheden te kijken. Op welke manier kunnen werkzaamheden efficiënter en tegen lagere kosten worden ingevuld. En alles op een manier waarbij we ook een bijdrage kunnen  leveren aan sociale doelstellingen.

De doelgroep die onder social return valt, zijn voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wist u dat deze groep ruim 1,3 miljoen mensen omvat? Een gigantische groep mensen, van wie wij vinden dat deze niet onopgemerkt kan blijven. De doelgroep is iedereen die langer dan 3 maanden buiten het reguliere arbeidsproces valt. De reden om (kort) thuis te zitten kan zeer verschillend zijn. Van faillissement van de werkgever, tot het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst tot privé omstandigheden. In deze groep bevinden zich veel verborgen kwaliteiten, bovendien zijn het zeer gemotiveerde werknemers die popelen om aan de slag te gaan. Kenso BV gelooft dat iedereen kansen en mogelijkheden heeft en we helpen u graag om de geschikte medewerker voor uw project te vinden. Kenso BV is trots dat wij onderdeel van deze verbeterslag mogen zijn!