Reinigen zonnepanelen

Zonnepanelen moeten een optimaal rendement opleveren. Om het rendement van uw zonnepanelen te waarborgen is een regelmatige schoonmaak noodzakelijk. Onvoldoende en matige reiniging zal het rendement doen dalen. Vuil en viezigheid zullen de zonnestralen blokkeren. Het verlies aan rendement kan hierdoor oplopen tot wel 25%. Bovendien zal vuil de totale levensduur van uw zonnepanelen aanzienlijk verkorten. Tijd om aan de slag te gaan!

Reiniging met zeep of een hogedrukreiniger is uit den boze

Het reinigen van zonnepanelen is een wetenschap! Het vergt speciale middelen en apparatuur. Gaat u niet zelf aan de slag met zeep of een hogedrukreiniger, maar laat u hierover informeren door ons. Zeep of scherp bijtende middelen zorgen ervoor dat de toplaag van de panelen wordt aangetast, waardoor deze minder energie op kunnen wekken en uw rendement aanzienlijk zal verlagen. Ook raden wij het reinigen met een hogedrukreiniger af. Water wat tussen het glas en de zonnecellen komt veroorzaakt blijvende schade waardoor het rendement afneemt. Kenso BV heeft de juiste kennis, middelen en apparatuur in huis om u hiermee van dienst te zijn!

Effectieve schoonmaak, een kwestie van timing!

Bij opdracht tot reiniging van uw zonnepanelen zullen wij een afspraak met u maken. Weersomstandigheden zijn hierbij mede bepalend. Op hete dagen is het niet verstandig om de panelen met koud water te reinigen, omdat dan de kans bestaat op scheuren. Het reinigen van de panelen na een aantal dagen regen heeft een perfecte timing: het vuil is dan al enigszins losgeweekt. Wij informeren u graag uitgebreid over de mogelijkheden!