Reinigen zonnepanelen

U heeft zonnepanelen en u wilt dat deze een optimaal rendement opleveren. Om het rendement van uw zonnepanelen op peil te houden zult u deze regelmatig moeten reinigen. Wanneer u uw zonnepanelen niet goed schoonmaakt, zal het rendement dalen doordat het vuil de zonnestralen blokkeren. Het verlies aan rendement door het níet schoonmaken van uw panelen kan oplopen tot 25%. Daarbij komt dat vuil de totale levensduur van uw zonnepanelen zal verkorten. Genoeg redenen dus om te zorgen voor een goed onderhoud.

Reinig je zonnepanelen niet met zeep of een hogedrukreiniger

Het reinigen van zonnepanelen vergt speciale materialen en apparatuur. Laat u hierover informeren door ons. Het is in ieder geval uit den boze om zonnepanelen te reinigen met zeep of andere bijtende schoonmaakmiddelen. Deze middelen zorgen ervoor dat de toplaag van de panelen wordt aangetast, waardoor deze minder energie op kunnen wekken en uw rendement drastisch zal verlagen.

Ook reinigen met een hogedrukreiniger is ten zeerste af te raden. De hoge druk kan ervoor zorgen dat er water tussen het glas en de zonnecellen kan komen, waardoor het rendement afneemt en u de panelen zelfs blijvend kunt beschadigen. Kenso heeft zowel de juiste schoonmaakmiddelen, als het juiste apparatuur en weet hoe zonnepanelen grondig en efficiënt kunnen worden gereinigd zonder verlies van rendement.

Schoonmaken in de juiste omstandigheden

Wanneer u ons de opdracht geeft om uw zonnepanelen te reinigen zullen wij een afspraak met u maken. Daarbij houden wij ook rekening met de weersomstandigheden. Zo is het op hete dagen onverstandig om de panelen met koud water te wassen, omdat dan de kans bestaat dat de panelen scheuren. En het reinigen van de panelen na een aantal dagen van regen is ideaal, omdat dat het vuil als enigszins is losgeweekt. Graag gaan wij hierover met u in gesprek.