Straalwerkzaamheden

Hoe gaan wij te werk?

Stap 1: Afplakken en verwijderen kwetsbare delen

Wanneer u ervoor kiest iets te laten stralen bij ons straalbedrijf, zorgen wij ervoor dat er geen ongewenste oppervlakken worden behandeld. Dit doen wij door alle kwetsbare delen van het object goed af te plakken en indien nodig te verwijderen. Hierbij gaan we uiterst precies te werk, want we begrijpen goed dat u wilt dat het werk goed gebeurt.

Stap 2: Het straalproces

Nadat alle kwetsbare onderdelen zijn afgeplakt en verwijderd, zullen wij het straalproces starten. Wij stralen met ijzervrij grit, wat als voordeel heeft dat er hierbij geen roest kan ontstaan als gevolg van het straalproces. Tijdens het straalproces wordt het oude verfsysteem en oxidatievorming verwijdert. Wat overblijft, is een kaal en ruw oppervlak. Hierdoor zal het nieuwe verfsysteem goed kunnen hechten.

Stap 3: Aanbrengen nieuw verfsysteem

Nadat het straalproces met succes heeft plaatsgevonden, kan er overgegaan worden tot het aanbrengen van het nieuwe verfsysteem op het kaal gestraalde oppervlak. Dit verfsysteem kan worden aangebracht volgens de door u gewenste specificaties, zoals de door u gewenste dikte van het verfsysteem, de kleur van het verfsysteem, maar ook het merk.